Schoenen Maggy
Logo Maggy
Logo
Ga naar de inhoud
Hoge hakken dragen
MAGGY • Schoenen & Handtassen (Sint-Lievens-Houtem)
Gepubliceerd door G.Dierick in Tips & Weetjes · dinsdag 15 december 2020
High heels!

Wie tijdens het jaar liever voor platte schoenen en sneakers kiest omdat dat nu eenmaal makkelijker zit, durft tijdens de feestdagen toch al eens voor een paar stevige hoge hakken gaan. En of je daarbij waarschijnlijk de pijn zult moeten verbijten. Gelukkig bestaan er ook enkele trucjes om pijnlijke voeten tegen te gaan en die beginnen al bij het kiezen van de juiste schoenen. Dag fijngeknepen tenen en zeurende blaren, dankzij zeven tips van de Australische podoloog Laura Gleich.
Hoge hakken maken dan wel een feestelijke outfit af, heel comfortabel zijn ze toch niet altijd. Volgens podoloog Laura Gleich is het echter belangrijk dat je enkele tips in acht houdt als je op zoek gaat naar dat ideale paar en je niet te veel pijn wilt lijden bij het dragen ervan. Met deze zeven zaken hou je dan ook maar beter rekening als je comfortabel de avond wilt doorkomen:

De grootte van de basis en de lengte van de hak
"Dit is heel belangrijk. Hoe breder de basis van de hak, hoe beter ondersteund je lichaam is.
Stiletto's met een heel smalle hak zijn de meest gevaarlijke.
Kies liever voor een sleehak om je evenwicht beter te bewaren."

Ideale hakhoogte (berekening)

Ook de ideale hakhoogte is hierbij belangrijk en daar bestaat zelfs een wiskundige formule voor.
Zo ga je daarmee aan de slag:
1 Trek je schoenen uit, ga zitten en strek een been uit. Ontspan je voet. Blijft die in een rechte hoek staan te opzichte van je been, dan is hij minder flexibel. Valt je voet van nature naar voren, dan zal je je comfortabeler voelen in schoenen met een hakje.
2. Vraag nu aan een vriend(in) om een meetlint te laten vertrekken, net onder de bal van je voet en trek een denkbeeldige lijn in de richting van de grond. Meet nu de afstand vanaf de denkbeeldige lijn, tot aan je hiel.
3. De afstand tussen de bal van je voet en de hiel is jouw ideale hakhoogte.

Ideale hakhoogte (vrouwen)
De dikte van de zool
"Als je hoge hakken draagt dan wordt je evenwichtspunt verlegd en komt je hele gewicht op de bal van je voet te liggen. Probeer daarom verschillende schoenen aan, sommige merken verwerken kussentjes in de bal en hiel zodat je ze langer kunt dragen. Ook een platform onder de voorkant van de schoen kan hiervoor een oplossing bieden, dan krijg je extra hoogte én comfort."

De vorm van de voorkant van de schoen
"Puntige schoenen zijn het slechtst voor je voeten want ze zorgen dat er druk wordt uitgeoefend op de volledige voet. Ga voor een ronde top zodat je tenen meer plaats hebben."

De diepte van de voorkant van de schoen
"Blijft er genoeg ruimte over voor je voeten als ze beginnen op te zwellen en te zweten? Je wilt natuurlijk niet dat je uit de schoenen glijdt omdat ze te groot zijn, maar maak dat er voldoende plaats is."

Het materiaal van de zool van de hak
"Als je de schoenen past, zoek dan meteen ook uit of de hak genoeg grip biedt en je niet uitglijdt. Zoek in de winkel een stuk vloer waar geen tapijt ligt om dit uit te proberen."

Het materiaal van de schoen zelf
"Als je van plan bent de hakken meer dan één keer te dragen, kijk dan uit naar een kwalitatief model. Plastic schoenen zien er niet enkel goedkoop uit, ze zijn ook een gesel voor de voeten. Zacht leder dat ademt is de beste optie, zie het als een investering."

Maak dat je de juiste maat te pakken hebt
"Dit lijkt de evidentie zelve, maar toch maken velen zich hier schuldig aan."Terug naar de inhoud